EK voetbal U17 (m) – België mag zich opmaken voor kwartfinale tegen Nederland na draw tegen Ieren

EK voetbal U17 (m) - België mag zich opmaken voor kwartfinale tegen Nederland na draw tegen Ieren

De Belgische U17-voetbalploeg heeft zich donderdag in de Ierse hoofdstad Dublin geplaatst voor de kwartfinales van het EK. De jongens van Bob Browaeys speelden 1-1 gelijk tegen het gastland in hun laatste groepswedstrijd. Dat volstond voor poulewinst en een duel met titelverdediger Nederland in de kwartfinales. Bondscoach Roberto Martinez zag hoe Chris Kalulika in de 65e minuut de score opende. Timi Sobowale (74.) bracht de Ieren langszij. Nog een Iers doelpunt zou de uitschakeling voor de Belgen betekenen, maar de score veranderde niet meer. In de andere partij in poule A won Tsjechië met 2-0 van Griekenland.
In de eindstand tellen België en Tsjechië 5 punten. Ierland is derde met 3 punten, voor Griekenland (1 punt). Enkel de eerste twee stoten door naar de kwartfinales.
Zondag staan de Belgen daarin tegenover Nederland, dat tweede werd in groep B (achter Frankrijk, voor Engeland en Zweden). Vorig jaar won Nederland de finale van Italië na een strafschoppenreeks.
De top vier van het EK verzekert zich van een deelnamebewijs voor het WK, later dit jaar in Brazilië. Het vijfde Europese ticket wordt verdeeld in een minitoernooi met de vier verliezende kwartfinalisten.
Het is de vierde keer in vijf jaar dat de jonge Duivels deelnemen aan de EK-eindronde. Vorig jaar haalden de min 17-jarigen de halve finales op het EK in Engeland. Ook in 2015 waren de halve finales het eindstation. Dat jaar veroverden de jonge Duivels eveneens brons op het WK.

bron: Belga