Britse Liberal Democrats met opmerkelijke slogan naar Europese stembusslag

Britse Liberal Democrats met opmerkelijke slogan naar Europese stembusslag
Britse Liberal Democrats met opmerkelijke slogan naar Europese stembusslag

De Britse Liberal Democrats trekken volop de brexit-kaart in de aanloop naar de Europese verkiezingen eind deze maand. “Bollocks to brexit”, is de campagneslogan. Vrij vertaald is dat “klotebrexit”. Partijleider Vince Cable stelde de Europese campagne van zijn partij vandaag voor. “Bollocks to brexit” is een populaire slogan bij brexit-tegenstanders, en is onder meer op t-shirts, stickers en campagnebussen te zien. Maar de Liberal Democrats, zelf voorstander van een tweede referendum over de brexit, nemen de slogan nu over in hun Europese campagne. De meer zedige Lib Dem-kandidaten mogen echter ook campagne voeren met de slogan “Stop brexit”.

De Liberal Democrats hebben de wind in de zeilen na het goede resultaat bij de lokale verkiezing van begin deze maand. Ook in de Europese peilingen doet de partij het goed. In de meest recente voorspelling van het Europees parlement springt de partij van één naar zes zetels.

Het is intussen trouwens zeker dat de Britten ook effectief meedoen aan de Europese verkiezingen. De Conservatieve partij van premier Theresa May onderhandelt nog altijd met oppositiepartij Labour over een uittredingsakkoord, maar die gesprekken slepen aan en dus is een oplossing voor 23 mei niet meer mogelijk, verklaarde vicepremier David Lidington twee dagen geleden.

Bron: Belga