BIZAR. Duif geflitst aan 45 kilometer per uur

BIZAR. Duif geflitst aan 45 kilometer per uur
Twitter / @aktuelle_stunde

In Duitsland kreeg de politie een wel heel bijzondere flitsfoto te zien. Een duif vloog zo snel langs een flitspaal dat het beestje in vogelvlucht door de camera werd geregistreerd en werd vastgelegd op beeld.

In het Duitse Bocholt moest de politie een opmerkelijke boete uitschrijven. Deze keer niet aan een snelheidsduivel, maar aan een snelheidsduif. Het beestje vloog aan een snelheid van 45 kilometer per uur voorbij een flitspaal, wat ruimschoots voldoende was om hem te fotograferen. Na de snelheidscorrectie van 3 kilometer per uur, vloog de duif nog steeds 12 kilometer per uur te snel in een zone waar wagens maar 30 kilometer per uur mogen rijden.

Boete van 25 euro

Het voorval gebeurde al op 13 februari, maar de Duitse omroep WDR deelde het opvallende beeld pas gisterenmiddag op Twitter. Op Facebook grapte de gemeente dat mogelijke getuigen zich niet hoeven te melden en dat er geen verder onderzoek zal worden gestart. “Of en vooral hoe de snelle vogel de boete van 25 euro zal betalen, blijft een open zaak”, klinkt het verder.