BBC-presentator ontslagen wegens ‘racistische’ foto rond baby van Meghan en Harry

YouTube / Good Morning Britain

De BBC heeft radiopresentator Danny Baker ontslagen nadat hij naar aanleiding van Archie een foto van een aangeklede chimpansee op sociale media plaatste. De foto was bedoeld als grap, maar schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Danny Baker postte op Twitter een foto van een koppel dat het ziekenhuis verlaat met een aangeklede chimpansee. “Koninklijke baby verlaat ziekenhuis”, titelde hij de afbeelding. Baker wilde naar eigen zeggen de spot drijven met de koninklijke familie, maar heel wat mensen vonden de foto racistisch gezien de afkomst van Meghan, wiens moeder Doria Ragland Afrikaanse roots heeft.

Zware inschattingsfout

De 61-jarige radiopresentator haalde de foto offline en excuseerde zich, maar nu heeft de BBC beslist om hem te ontslaan. “Dit was een zware inschattingsfout die indruist tegen onze normen en waarden. Danny is een briljante radiopresentator, maar hij zal niet langer te horen zijn in zijn wekelijkse show”, vertelde een woordvoerder van de BBC aan Sky News.

Geen verziekte geest

Baker reageerde op Twitter dat hij niet had verwacht dat de foto zo’n controverse zou veroorzaken omdat hij die link nooit zou leggen aangezien zijn geest niet verziekt is. “Ik vind het jammer dat mensen dachten dat ik het meende”, klinkt het nog.