Champions League - Tottenham houdt Ajax met doelpunt in slotseconden uit finale

Tottenham heeft zich woensdagavond gekwalificeerd voor de finale van de Champions League. De Spurs wonnen dankzij een doelpunt diep in blessuretijd met 2-3 van Ajax. Daarmee haalden ze de 0-1 nederlaag uit de heenmatch op.

Ajax kwam in eigen stadion al na vijf minuten op voorsprong. Aanvoerder Matthijs De Ligt kopte raak. Tien minuten voor de pauze trapte Hakim Ziyech de 2-0 overhoeks binnen.

In vijf dolle minuten na de pauze kwam Tottenham langszij na twee rake trappen van Lucas Moura (55. & 59.). In de vijfde minuut van de toegevoegde tijd bezorgde diezelfde Lucas Moura met zijn derde de Engelsen alsnog de kwalificatie.

Bij de Spurs speelden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de volledige wedstrijd.

Op 1 juni speelt Tottenham in het Wanda Metropolitano in Madrid in de finale om de Beker met de Grote Oren tegen Liverpool. De Reds versloegen dinsdagavond FC Barcelona met 4-0, dankzij onder meer twee goals van Divock Origi, en haalden ze de 3-0 nederlaag uit de heenmatch op.