Deceuninck-Quick Step staat met Viviani als leider aan de start van de Giro

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deceuninck-Quick Step heeft vandaag officieel zijn selectie voorgesteld voor de Ronde van Italië (WorldTour), die zaterdag start met een individuele tijdrit in Bologna. Italiaans kampioen Elia Viviani moet in eigen land opnieuw voor ritzeges zorgen. Pieter Serry zit als enige landgenoot in de kern. Het wordt voor de dertigjarige Viviani zijn zesde Giro. Vorig jaar schitterde hij voor het team van Patrick Lefevere met vier etappe-overwinningen en winst in het puntenklassement. Ook in 2015 won hij al eens een etappe.

Voor het algemeen klassement rekent Deceuninck-Quick Step op Bob Jungels. De Luxemburgs kampioen, die dit jaar na een ommezwaai naar de kasseiklassiekers al meteen Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam schreef, eindigde in het verleden al twee maal in de top tien in de Giro (zesde in 2016 en achtste in 2017). Telkens won hij ook de jongerentrui. Vorig jaar paste Jungels voor de Ronde van Italië om in de zomer als elfde te eindigen in de Tour.

Selectie Deceuninck-Quick Step: Eros Capecchi (Ita), Mikkel Honoré (Den), Bob Jungels (Lux), James Knox (GBr), Fabio Sabatini (Ita), Florian Sénéchal (Fra), Pieter Serry (BEL), Elia Viviani (Ita).

bron: Belga