Antwerp vraagt vrijspraak voor Lamkel Zé: "Mpoku misleidt de scheidsrechter"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antwerp heeft ter zitting van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Didier Lamkel Zé. "Paul-José Mpoku maakt er een show van en misleidt scheidsrechter Nathan Verboomen", aldus zijn advocaat Jorgen Van Laer. De Kameroense vleugelaanvaller riskeert de rest van play-off 1 te missen door zijn rode kaart in de slotminuten van de thuiswedstrijd tegen Standard (2-1). De uitsluiting van Lamkel Zé was het gevolg van een duw aan het adres van Paul-José Mpoku, die theatraal tegen de vlakte ging. Het Bondsparket vorderde op zijn beurt vier speeldagen schorsing en 4.000 euro boete.

Een sanctie waarmee Antwerp niet akkoord kon gaan. Samen met Lamkel Zé tekende advocaat Van Laer present op de zitting van de Geschillencommissie om voor de vrijspraak te vragen. "Het rapport van de scheidsrechter en ook de vordering van het Bondsparket zijn namelijk feitelijk onjuist. De duw was namelijk niet op de keel of in het aangezicht, maar op de arm. Dat blijkt uit de beelden."

De duw op de arm van Mpoku praat Van Laer niet goed. "Het was niet de verstandigste actie." Maar er zijn volgens Antwerp wel verzachtende omstandigheden. "De tackle van Miangue voor de fase had al rood verdiend. Nadien steekt Mpoku bijna het veld over om zich te mengen in een situatie waarin hij niets te zoeken had. Zogezegd om Lamkel Zé recht te trekken, maar zijn houding vertoonde agressief gedrag. Nadien misleidt Mpoku de scheidsrechter, want bij de duw van Lamkel Zé maakt hij er een show van door naar het aangezicht te grijpen."

Ook Lamkel Zé nam zelf even het woord. "Mpoku schold me uit. Volgens de ref wilde hij me helpen, maar dat is niet juist. Ik wil hem afweren en vervolgens gaat Mpoku theatraal neer. Hij veinst een zware blessure. Ik wil me excuseren voor mijn gedrag, maar ik hoop dat dit niet de manier is waarop mijn seizoen ten einde komt. Ik wilde me nog laten zien in deze play-offs", aldus de Kameroense aanvaller van de Great Old.

De Geschillencommissie maakt zijn uitspraak vanavond bekend.

bron: Belga