Moeder is razend nadat school broodtrommel van zoontje terugstuurt

Foto R.V.

Een Australische vrouw was geschokt nadat haar zoon zijn school de broodtrommel die ze voor hem had ingepakt, met een briefje terugstuurde. Reden? Er zat een worstenbroodje in, en dat zou te ongezond zijn.

In de bewuste broodtrommel zaten verschillende stukken fruit, groentjes, maar helaas ook enkele zelfgemaakte worstenbroodjes. De leraren konden dat iets minder smaken, en stuurden de kleine jongen terug huiswaarts met een nogal neerbuigend briefje.

Foto Facebook

Vrij vertaald: “Laat ons de handen ineen slaan om kinderen gezondere keuzes te geven. Er waren veel goeie dingen in de broodtrommel, maar de vettige worstenbroodjes voldoen niet aan onze voedingsrichtlijnen.”

Boze mama

De moeder stelde het briefje maar weinig op prijs, en trok van leer op Facebook. “Dus ik doe al die moeite in de keuken om worstenbroodjes met groentjes klaar te maken om mijn zoon iets lekker mee te geven, alleen zodat zijn school hem kan terugsturen met dit briefje”, stond er te lezen.

“Ze zullen nog steeds worden gegeten, dit slaat helemaal nergens op. Naar mijn mening zijn deze worstenbroodjes redelijk gezond voor hem, en af en toe kan iets vettigers ook geen kwaad.”