Weerbericht – Mistige start van de week

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we maandag vrij zonnig en droog weer met stapelwolken die in de namiddag talrijker worden, aan zee wordt het dan zonnig. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 graden in het noordoosten van het land. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later wordt hij zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Mist kan plaatselijk het zicht beperken maandagochtend, waarschuwt het KMI. Maandagavond wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en kan er hier en daar een spatje regen vallen. Later vannacht drijft laaghangende bewolking het land binnen vanaf het noordoosten en kan er eventueel wat motregen vallen. De minima liggen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust. De wind wordt zwak tot matig uit het noorden.
Dinsdag blijft het droog en is het eerst grijs met laaghangende bewolking en ’s ochtends ook nevel of mist. In de loop van de namiddag verschijnen er breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden, afhankelijk van de zonneschijn. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind.
Woensdag start overwegend grijs, later wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft overwegend droog. We halen maxima van 13 tot 18 graden.

bron: Belga