Drie hoofdpodia van Couleur Café volledig bezet dankzij acht nieuwe namen

Couleur Café laat maandag opnieuw acht nieuwe namen los en zo is de line-up voor de drie hoofdpodia, Red stage, Green stage en Blue stage, compleet. De nieuwe lading artiesten grijpt terug naar de roots van het festival met zeer dansbare en exotische wereldmuziek. Op de eerste dag van het festival, vrijdag 28 juni staat er echte girlpower op het podium met Les Amazones d’Afrique, een project van West-Afrikaanse zangeressen die het opnemen voor gendergelijkheid. De Argentijnse La Yegros komt voor de tweede maal naar Couleur Café met haar aanstekelijke neo-cumbia en Samory-I & The Black Heart zorgen voor een vleugje roots-reggae.
Een dag later, op zaterdag 29 juni, ontvangt het Ossegempark een Malinese grootheid met een gouden stem. Salif Keita brengt zijn show voor de zesde keer naar Couleur Café. Naast de grootheid, mag ook de beloftevolle Canadese rapper aantreden. De slotdag, zondag 30 juni, wordt opgefleurd door het Californische jazz & reggae-ensemble Groundation. Lachy y La Suprema Ley zorgen voor de warme en dansbare Cubaanse sfeer. De allerlaatste naam is Kabola, een onuitgegeven combo van jonge Brussels-Congolese muzikanten op het ritme van de rumba.
In de loop van de week maakt het wereldfestival nog zijn line-up van het Brusselse project Niveau4 XXL bekend, samen met nieuwe dj’s collectieven en terreinactiviteiten.

bron: Belga