Belgische Leeuw - Wie volgt Mehdi Carcela op?

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maandagavond wordt in het Birmingham Palace in Anderlecht de tiende Belgische Leeuw, de trofee voor de beste voetballer van Arabische afkomst, uitgereikt. Mehdi Carcela, de Belgische Marokkaan van Standard, kan zichzelf opvolgen. De sterspeler van de Rouches krijgt concurrentie Dylan Bronn (AA Gent), Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem), Zakaria Bakkali (Anderlecht), Selim Amallah (Moeskroen) en Sofyan Amrabat (Club Brugge).

Carcela kende bij Standard een eerder wisselvallig seizoen. De hoogvorm die hij vorig seizoen in Play-off 1 etaleerde, haalde hij niet. Maar met vier goals en zeven assists in de reguliere competitie bleef de 29-jarige Luikenaar bepalend. Carcela won de Belgische Leeuw eerder in 2015 en 2018.

Zijn grootste concurrent voor een nieuwe prijs komt mogelijk uit Waregem. Zulte Waregem-spits Hamdi Harbaoui trof dit seizoen tot dusver 23 keer raak. De 34-jarige Tunesiër won de trofee al in 2013 en 2014. Vorig jaar eindigde hij als tweede.

Ook de nummer drie van vorig jaar is opnieuw genomineerd. Gent-verdediger Dylan Bronn kende een solide seizoen achteraan bij de Buffalo's. Verder is ook de beste belofte van vorig jaar, Selim Amallah, een Henegouwer met Marokkaanse origine, één van de kanshebbers. Zakaria Bakkali, die een weinig succesvol seizoen kende bij Anderlecht, en Sofyan Amrabat, die bij Club Brugge tussen de bank en het basiselftal pendelt, zijn de laatste genomineerden.

Tijdens de avond zullen ook diverse nevenprijzen worden uitgereikt: de beste belofte, de beste trainer en de beste Belgische voetballer met Arabische roots die uitkomt in een buitenlandse competitie.

bron: Belga