Adrian Fernémont wint Rally van Wallonië

Adrian Fernémont wint Rally van Wallonië

Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) heeft vandaag de Rally van Wallonië gewonnen, de vierde manche van het BK rally. Fernémont had bij de aankomst drie seconden voorsprong op Cédric Cherain (VW Polo R5) die tevreden moet zijn met de tweede plaats. Voor Fernémont is het na de Rally van Spa zijn tweede zege in het BK rally. Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5) ontfutselde op de slotdag merkgenoot Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5) de derde plaats. In de BK-tussenstand neemt Cherain de leiding over van Kris Princen die paste voor deze rally. De Rally van Wallonië werd gereden in wisselende weersomstandigheden. Vrijdagavond won Bedoret de eerste rit op de esplanade van de Citadel van Namen. De jonge beschermeling van Freddy Loix moest bij de volgende doortocht de leiding inleveren bij Cédric Cherain. Zaterdagochtend bestookte Fernémont meteen de stelling van Cherain die weerwerk bood tot de zevende rit. Dat was het moment dat Fernémont overnam en stapsgewijs zijn voorsprong uitbouwde. Op het einde van de tweede wedstrijddag bedroeg de kloof tussen leider Fernémont en eerste achtervolger Cherain 12.1 seconden.

Fernémont won vanochtend de eerste klassementsrit van de dag waarna Cherain aan zijn offensief begon en zes van de zevende resterende ritten won. Helaas voor Cherain kwam hij drie luttele seconden tekort voor de eindzege. Fernémont stond onder druk maar hield goed stand en wint voor het eerst in zijn carrière de Rally van Wallonië. De strijd voor de derde plaats was best spannend. Dankzij een kanontijd van Bedoret op Naninne wipte hij over De Mevius naar de derde plaats. De Mevius drong nog aan maar was zijn derde plaats definitief kwijt aan Bedoret.

Bij de junioren ging de zege naar Grégoire Munster (Opel Adam R2) die zijn crash in de TAC Rally goed verteerd heeft. De volgende wedstrijd van het BK rally is de Sezoensrally half mei.

bron: Belga