Willem-Alexander en Maxima vieren Koningsdag in Amersfoort

Willem-Alexander en Maxima vieren Koningsdag in Amersfoort
Willem-Alexander en Maxima vieren Koningsdag in Amersfoort

De Nederlandse koning Willem-Alexander is zaterdagvoormiddag samen met zijn familie afgezakt naar Amersfoort om Koningsdag te vieren. Opvallend is dat koningin Maxima voor die Nederlandse feestdag zowat volledig in het Belgisch is gehuld. Tijdens een wandeling van ruim een kilometer krijgt de koninklijke familie in Amersfoort theater, muziek en verhalen voorgeschoteld. De route voert van het ruim 500 jaar oude voormalige klooster Mariënhof aan de Kleine Haag naar het Eemplein, waar na het koninklijke bezoek een feest losbarst met optredens van onder andere Maan en Jan Smit.
Bij de Onze Lieve Vrouwetoren ontmoet de koning, die zaterdag 52 jaar oud wordt, honderd “lieve vrouwen” die voor anderen zorgen, bijvoorbeeld als vrijwilliger of mantelzorger. Verder kan de koninklijke familie nog kijken naar freerunners, straatvoetballers, dansers en basketballers en voert ook operagezelschap Holland Opera een korte scène op.
Koningin Máxima draagt tijdens de viering in Amersfoort een zandkleurige linnen broekrok en top met oranje geborduurde bloemen van het Belgische modehuis Natan. Ze draagt ook een schuine hoed (“Mystery”) van de eveneens Belgische hoedenmaakster Fabienne Delvigne.
Ook kroonprinses Amalia draagt een creatie van Natan.
Het bezoek aan Amersfoort duurt naar verwachting tot 13.00 uur.

Bron: Belga