Touroperators informeren klanten over aangepast reisadvies

Touroperators informeren klanten over aangepast reisadvies

De touroperators gaan hun klanten in Sri Lanka informeren nadat Buitenlandse Zaken vandaag het reisadvies voor het land aanpaste. Bij aanslagen in Sri Lanka vielen afgelopen weekend 253 doden. De autoriteiten waarschuwen voor nieuwe aanslagen. Buitenlandse Zaken besliste daarop alle niet-essentiële reizen naar het land af te raden. Thomas Cook heeft momenteel iets minder dan tien klanten ter plaatse. “Onze diensten nemen contact op om hen te informeren en te kijken wat en hoe. We zijn ons aan het organiseren”, klinkt het bij de touroperator. Klanten die een reis hebben geboekt naar Sri Lanka kunnen die kosteloos omboeken of annuleren. Thomas Cook neemt contact op met wie de komende weken, tot eind mei, naar het land vertrekt en past het dossier eventueel aan. Er worden ook geen nieuwe reizen naar Sri Lanka verkocht tot er meer duidelijkheid is.

Ook bij Connections klinkt het dat men de situatie aan het evalueren is. “We maken momenteel een oplijsting van onze klanten in Sri Lanka. Die gaan we vervolgens contacteren en we bieden hen de mogelijkheid om terug te vliegen”, zegt Frank Bosteels van Connections.

TUI heeft momenteel elf reizigers ter plaatse. Daarvan keren er drie dit weekend terug. De touroperator neemt contact op met de overige acht reizigers en biedt hen de mogelijkheid om vroeger dan voorzien naar België terug te keren. TUI heeft omwille van het aangepaste reisadvies ook besloten alle reizen naar Sri Lanka de komende twee weken te annuleren. Alle betrokken reizigers worden hierover zo snel mogelijk geïnformeerd.

bron: Belga