In heel Vlaanderen kan je vandaag genieten van 1.000 optredens dankzij Lokale Helden

In heel Vlaanderen kan je vandaag genieten van 1.000 optredens dankzij Lokale Helden
Foto Lokale Helden

Poppunt en maar liefst 500 organisatoren in Vlaanderen en Brussel slaan vandaag de handen in elkaar voor lokaal muzikaal talent. De vierde editie van Lokale Helden wordt met 1.000 optredens op één dag opnieuw de hoogdag voor muziek van eigen kweek en een uitgelezen kans voor iedereen om artiesten uit de eigen buurt te ontdekken en mee aan te moedigen.

Tal van clubs, vzw’s, jeugdhuizen, cafés, festivals, scholen, jeugd- en cultuurdiensten, bands, lokale handelaars, orkesten, bibliotheken, muziekcentra, radiozenders en
andere organisatoren met een hart voor muziek geven vandaag een podium aan meer dan 800 artiesten uit de eigen gemeente of streek.

Noodzakelijke boost

Toppers als Mooneye, Brent Vanneste, K1D, Ruby Grace, DJ Dysfunkshunal, Black Leather
Jacket en de enige echte Jo Vally keren terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon. Voor vele jonge muzikanten, dj’s en producers betekent Lokale Helden 2019 dan weer een broodnodige eerste podiumervaring, en heel wat organisatoren zullen vandaag voor het eerst een (muziek)evenement organiseren. Lokale Helden geeft een nieuwe generatie artiesten en organisatoren een noodzakelijke boost en de goesting om verder te ondernemen.

Talent van eigen kweek

Er vallen muzikale ontdekkingen te doen in 175 gemeenten – van Aarschot tot Zwevegem,
van Menen tot Voeren – en op de meest uiteenlopende locaties: op festivalterreinen, in grotten, kastelen, klokkentorens, fabrieken, huiskamers, winkels, jeugdhuizen, scholen,
woonzorgcentra, muziekclubs, cafés, leegstaande panden… Ook voor wie zelden concertzalen opzoekt, biedt Lokale Helden een ontmoeting met de eigen buurt én de gelegenheid bij uitstek om muzikaal talent van eigen kweek aan het werk te zien.

www.lokalehelden.be/evenementen toont een overzicht van alle evenementen. Ontdek de
initiatieven in jouw buurt en ondersteun zo mee lokaal talent.