VIDEO. Politie arresteert vrouw die zeven puppy’s in afvalcontainer dumpte

Een toevallige voorbijganger heeft het leven gered van zeven pasgeboren puppy’s. Een bewakingscamera filmde hoe een vrouw de zak met de hondjes in een afvalcontainer gooit in Coachella, in de Amerikaanse staat Californië. Ze werd opgepakt door de politie.

De beelden tonen hoe de 54-jarige Deborah Culwell vorige week met haar auto halt hield aan de grote vuilnisbak. Ze stapte uit en gooide zonder aarzeling de zeven puppy’s weg, die in een vuilniszak zaten. Gelukkig merkte een voorbijganger de beestjes snel op, want de temperatuur steeg die dag tot 35 graden Celcius. De hondjes werden alle zeven gered.

Dader 

De politie arresteerde Culwell maandag bij haar huis in Coachella. Dat meldt een woordvoerder van de dierenorganisatie Riverside County Animal Services aan CNN. Bij haar woning ontdekten de autoriteiten nog eens 38 honden, die er leefden in slechte omstandigheden. De arme beestjes werden naar de Animal Campus van Coachella Valley gebracht. Culwell kan tot zeven keer veroordeeld worden voor dierenmishandeling.