Hof van beroep Brussel – Proces rond dood Malderenaar van start gegaan

Voor het Brusselse hof van beroep is dinsdagnamiddag het proces van start gegaan rond de dood van de 34-jarige Frederik Heyvaert uit Malderen. Die werd in maart 2015 doodgeschoten door zijn vriend Kevin D.C. Volgens D.C. gebeurde dat niet opzettelijk maar de Brusselse correctionele rechtbank oordeelde dat er wel degelijke sprake was van doodslag en veroordeelde D.C. in september 2018 tot 10 jaar cel. Kevin D.C. en slachtoffer Frederik Heyvaert waren op zaterdagavond 15 maart 2015 op stap geweest in Gent en hadden de nacht doorgebracht in de woning van D.C. in Brussegem. De volgende ochtend bleek van Frederik Heyvaert geen spoor meer. Familie en vrienden organiseerden zoekacties maar zonder resultaat.
De federale gerechtelijke politie van Asse voerde van haar kant ook een onderzoek uit en hield begin april 2015 een huiszoeking in de woning van Kevin D.C. D.C. zelf werd ook meegenomen voor ondervraging en verklaarde daarbij aan de speurders waar ze het lichaam van de verdwenen man konden vinden. Dat bleek te liggen in de bestelwagen van D.C., die op een parkeerterrein in de August De Boeckstraat in Merchtem stond.
Heyvaert bleek om het leven gebracht met een schot in het hoofd. Volgens het parket bracht D.C. op koelbloedige wijze om het leven maar de verdediging argumenteerde dat het om een ongeluk ging. D.C. zou geprobeerd hebben een wapen, dat hij enige tijd voordien gekocht had, van de hand te doen en zou het aan Heyvaert getoond hebben zonder dat er een lader in het wapen zat. Daarbij zou hij de trekker overgehaald hebben, zonder te beseffen dat er nog een kogel in de kamer zat.
Volgens de wetsarts en de ballistisch deskundige, die dinsdag ondervraagd werden, kon die versie niet uitgesloten worden. De pleidooien vinden op 21 mei plaats.

bron: Belga