VIDEO. Bever steekt zorgeloos straat over met grote boomtak

VIDEO. Bever steekt zorgeloos straat over met grote boomtak
Facebook / Lincoln County Sheriff's Office - Montana

Een Amerikaanse sheriff was in het midden van de nacht op patrouille toen hij plots een bever nonchalant de weg zag oversteken met een grote boomtak. De politieagent hielp hem een handje door een aankomende auto te waarschuwen.

In de video die gemaakt is met de dashcam van de politiewagen zie je hoe de agent eerst voorbij het dier rijdt. Hij draait zich om zodat de bever duidelijk zichtbaar is en zet zijn alarmlichten aan. Je ziet hoe het grote knaagdier langzaam met een omvangrijke tak de weg oversteekt.

Zorgeloos

Het beest blijft nog even staan in het midden van de weg wanneer hij merkt dat er een andere auto aankomt. Maar nadat hij geen gevaar ziet, vervolgt hij zorgeloos zijn weg. Hij verdwijnt samen met de tak onder de vangrail aan de kant van de weg.

De sheriff grapte op Facebook dat de bever waarschijnlijk ‘de nachtshift’ deed, maar de dieren zijn sowieso vooral ’s nachts actief. Ze bouwen hun dammen op rivieren en beken en maken daar hun ‘huis’. Hoewel bevers een slecht gezichtsvermogen hebben, zijn hun andere zintuigen wel sterk ontwikkeld.