Spanje komt weer langszij in Fed Cup na nederlaag van Wickmayer tegen Suarez Navarro

door
Belga
Leestijd 2 min.

België en Spanje houden elkaar na vier duels in de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup nog altijd in evenwicht (2-2). Yanina Wickmayer (WTA 127) kreeg de kans om de Belgische eindzege veilig te stellen, maar ging kansloos onderuit tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets: 6-2 en 6-1. De beslissing valt in het dubbelspel. Wickmayer moest de hele partij achtervolgen en kon Suarez Navarro niet afremmen. Na een duidelijk verlies in de eerste set (6-2), bleef het niveauverschil in set twee (6-1) erg groot. De partij duurde amper 55 minuten.

In het beslissende dubbelspel nemen Bonaventure (WTA 226 dubbel) en Wickmayer (WTA 144) het in principe op tegen Aliona Bolsova (WTA 392) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19). De kapiteins kunnen voor de partij wel nog wijzigingen aanbrengen.

Na de twee duels van gisteren op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte hielden beide landen mekaar in evenwicht. Kirsten Flipkens (WTA 59) zette de Belgen op 1-0, met een knappe zege in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4) tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19). Alison Van Uytvanck (WTA 52) ging nadien kansloos de boot in tegen Suarez Navarro in twee sets (6-3 en 6-2). Zondag bezorgde Ysaline Bonaventure (WTA 122) de Belgen een nieuwe voorsprong na een stuntzege tegen kopvrouw Muguruza in drie sets: 6-4, 0-6 en 6-4.

De Belgen sneuvelden begin februari in de eerste ronde (kwartfinales) van Wereldgroep I tegen Frankrijk, dat in Luik met 1-3 won. De Spaanse vrouwen wonnen hun duel in Wereldgroep II in Japan met 2-3. De winnaar van de ontmoeting tussen België en Spanje tennist volgend jaar in Wereldgroep I, de verliezer zal in Wereldgroep II uitkomen.

bron: Belga