Minstens vijf Britten gedood door explosies in Sri Lanka

Minstens vijf Britten gedood door explosies in Sri Lanka
Explosies in Sri Lanka - Minstens vijf Britten gedood

Bij de acht explosies in Sri Lanka van vandaag, onder meer op vier hotels, zijn minstens vijf Britten gestorven. Dat melden de Britse media op gezag van het Sri Lankaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens The Guardian zijn drie dodelijke slachtoffers afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, terwijl twee anderen zowel de Britse als de Amerikaanse nationaliteit hadden.

Volgens een verantwoordelijke van het toerismeagentschap in Sri Lanka zijn 32 van de meer dan 200 dodelijke slachtoffers buitenlanders. Onder hen ook zeker een Nederlandse vrouw, een Portugese man, twee Turken en een Chinees, meldden de media uit die landen. Belgische slachtoffers zouden er niet zijn.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Sri Lanka verklaarde volgens The Independent eerder nog dat 27 buitenlanders gedood werden en vijf anderen nog vermist waren.

Ondertussen heeft ook VN-secretaris-generaal Antonio Guterres de explosies veroordeeld. “De secretaris-generaal is gechoqueerd door de terreuraanslagen op kerken en hotels op paaszondag, een heilige dag voor christenen overal te wereld”, aldus een woordvoerder. Guterres drukt zijn medeleven uit voor de slachtoffers en hun families en hoopt dat de verantwoordelijken snel gevat worden, klinkt het nog.

Bron: Belga