Met de #2minutesolution beter je je leven stap voor stap

Met de #2minutesolution beter je je leven stap voor stap
Foto Unsplash

Wat zijn twee minuten op een dag? Of nog beter: wat zijn twee minuten op een mensenleven? En toch kunnen twee minuten wel degelijk een verschil maken. Ecologisch verantwoord leven lijkt voor velen een haast onmogelijke opgave, maar alle beetjes helpen. Dat wil de hashtag #2minutesolution aantonen.

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de klimaatopwarming en willen hun steentje bijdragen voor het milieu. Helaas weten velen niet waar te beginnen en geven ze hun goede voornemens al snel op. Daarom lanceerde Martin Dorey, de milieu-activist achter de hashtag #2minutebeachclean, nu een nieuwe hashtag. Met de ‘2 minute challenge’ wil hij aantonen dat je op slechts twee minuten per dag een wezenlijk verschil kan maken voor het klimaat.

#2minutesolution

Als jij de enige bent die twee minuten per dag aandacht besteedt aan het klimaat, zal de impact klein zijn. Maar als iedereen op dagelijkse basis twee minuten van z’n tijd in het milieu investeert, kan dat een wereld van verschil maken. Het Instagramprofiel @2minutesolution en de hashtag #2minutesolution reiken daarom eenvoudige manieren aan om beetje bij beetje milieuvriendelijker te worden. Denk aan je vloeibare handzeep in een plastic flesje vervangen door een blok zeep. Je eigen, verse pesto maken met basilicum uit de tuin. Je gebruikte verpakkingen hergebruiken. Het kan heel simpel zijn, maar net daarom is het doe moeite om zelf de stap te maken. Heb je zelf een goede hack? Plaats die dan gerust op sociale media met de hashtag #2minutesolution.