Weerbericht: vanaf woensdag slaat het weer om

Belga / Nicolas Maeterlinck

In de namiddag van paaszondag kunnen de Belgen blijven genieten van stralend weer met maxima tot 25 graden. Het mooie weer houdt aan tot en met dinsdag, maar vanaf woensdag zal het weer omslaan, meldt het KMI.

De kans op neerslag en onweer neemt toe en de temperaturen beginnen te dalen. De temperaturen schommelen deze middag tussen 20 en 23 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 23 en 25 graden elders in het land. Aan zee geraakt het kwik niet hoger dan 19 graden ten gevolge van een zeebries, die deze namiddag tot ontwikkeling komt. Elders waait de wind zwak of matig uit noordoost tot oost.

Vanavond is het nog helder, maar in de loop van de nacht verschijnt er vrij veel hoge bewolking vanuit het zuiden. Het kwik daalt tot tussen 7 en 10 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 8 à 11 graden in de rest van het land. De wind waait zwak of matig uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Het mooie weer houdt nog tot en met dinsdag aan. Maandag verwacht het KMI maxima tussen 18 graden in de Ardennen en 23 à 24 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit oost tot zuidoost. Ook dinsdag blijft zonnig, maar af en toe zal de zon gesluierd worden door hoge bewolking. De maxima liggen rond 22 of 23 graden in het centrum. De wind waait matig uit oost tot zuidoost.

Minder warm en kans op buien

Woensdag verandert het weerbeeld. Eerst zal het nog droog en licht of gedeeltelijk bewolkt zijn, maar vanaf het zuiden verschijnt snel meer bewolking met kans op buien. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden in het centrum. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuiden.

Donderdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden, die soms gepaard gaan met regen of buien. De meest intense neerslag valt waarschijnlijk vooral in het oosten van het land. Het wordt wat frisser, met nog 16 graden in het centrum. Er staat een stevige zuidenwind.

Ook het volgend weekend wordt minder aangenaam. Vrijdag trekt een regenzone van west naar oost over België. Daarbij neemt ook de windkracht toe. De maxima liggen rond 15 à 17 graden in het centrum. Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, en maxima rond 12 graden. Zondag trekt alweer een nieuwe regenzone over ons land. De maxima liggen dan rond 11 of 12 graden.

bron: Belga