Heathrow Airport maakt zich op voor klimaatprotest

Heathrow Airport maakt zich op voor klimaatactivisten die hebben aangekondigd dat ze op Goede Vrijdag, een drukke reisdag tijdens het paasvakantieweekend, de luchthaven willen lamleggen. “Hoewel we het recht op vreedzaam protest respecteren en het eens zijn met de noodzaak om actie te ondernemen tegen klimaatverandering, zijn we het er niet mee eens dat passagiers hun welverdiende paasvakantieplannen met familie en vrienden verstoord worden”, twitterde de luchthaven voor de protesten.

De organisatoren van het Extinction Rebellion plannen om samen te komen op de luchthaven na dagen van actie die grote verkeershinder veroorzaakten in het centrum van Londen.

De Londense Metropolitan Police drong er bij de groep sterk op aan om het protest te heroverwegen en zei dat de politie plannen heeft om te voorkomen dat het luchtverkeer wordt beïnvloed.

Het is de vijfde dag dat Extinction Rebellion op straat komt. De groep begon haar protest op maandag op centrale locaties zoals Parliament Square, Waterloo Bridge en Oxford Circus, waarbij ze vaak gingen liggen op wegen en bruggen.

Er zijn ook incidenten gemeld van demonstranten die zich aan treinen vastketenden. Volgens de Metropolitan Police zijn in de loop van de week ongeveer 460 demonstranten gearresteerd.

bron: Belga