Geen hinder op Heathrow Airport door klimaatprotest

door
Belga
Leestijd 1 min.

De massale hinder die klimaatactivisten hadden aangekondigd door protestacties op Heathrow, lijkt voorlopig goed mee te vallen. Voor de acties daagde maar een twintigtal mensen op.

De actievoerders, de meesten van hen tieners, verzamelden voor de luchthaven van Londen met een spandoek waarop stond: "Zijn wij de laatste generatie?". Activisten van Extinction Rebellion hadden eerder aangekondigd dat ze zouden proberen om de luchthaven lam te leggen op Goede Vrijdag, een drukke reisdag tijdens het paasvakantieweekend.

Halverwege de dag zei de transporthub dat er geen verstoringen te melden waren. "Heathrow werkt momenteel normaal", aldus de luchthaven op Twitter.

Het is de vijfde dag dat Extinction Rebellion op straat komt. De groep begon haar protest op maandag op centrale locaties zoals Parliament Square, Waterloo Bridge en Oxford Circus, waarbij ze vaak gingen liggen op wegen en bruggen. Er zijn ook incidenten gemeld van demonstranten die zich aan treinen vastketenden. Volgens de Metropolitan Police zijn in de loop van de week ongeveer 460 demonstranten gearresteerd.

bron: Belga