Commerciële ruimtecargo bij Internationaal Ruimtestation ISS aangekomen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een onbemande commerciële ruimtecargo is bij het Internationaal Ruimtestation ISS aangekomen en met de Canadese robotarm van het complex uit de ruimte geplukt, zo was rechtstreeks op NASA TV te zien. De door astronaute Anne McClain bediende Canadarm-2 "ving" de Cygnus om 11.28 uur Belgische tijd boven het noordoosten van Frankrijk. De cargo wordt later op de dag aan de spacemeccano vastgehecht.

De Cygnus, die voor deze missie de naam "S.S. Roger Chaffee" naar de bij een oefening omgekomen astronaut is genoemd, heeft zowat 3,8 ton voorraden, wetenschappelijke uitrusting en andere goederen zoals Cubesats mee voor de opvarenden van het ISS.

Het vrachtruimteschip was woensdag om 22.46 uur Belgische tijd van op Wallops Island voor de kust van de Amerikaanse staat Virginia als nuttige lading van een Antares-230 draagraket van Northrop Grumman vertrokken.

Ontwikkeld door het vroegere Orbital Sciences, dat uiteindelijk opgegaan is in Northrop Grumman, verzorgt de Cygnus net als de Dragon van SpaceX voor rekening van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA bevoorradingsmissies naar het ISS.

bron: Belga