Luis Garcia zwaait zaterdag af bij Eupen

Luis Garcia zwaait zaterdag af bij Eupen
Luis Garcia zwaait zaterdag af bij Eupen

Luis Garcia zal zaterdagavond (aftrap 20u30) in de thuismatch tegen STVV in play-off 2 voor het laatste in zijn carrière in actie komen voor KAS Eupen. Dat bevestigden de Panda’s vandaag nog eens. Na vijf seizoen aan de Kehrweg zegt de Spaanse aanvoerder van Eupen de Oostkantons vaarwel. Vanaf volgende week herneemt de 38-jarige Garcia, momenteel de oudste speler in de Jupiler Pro League, zijn trainersopleiding in Madrid. Of hij zijn schoenen definitief aan de haak hangt, is niet duidelijk. Garcia zelf sluit niet uit dat hij in eigen land nog een vervolg kan breien aan zijn voetbalcarrière.

Garcia streek in 2014 neer in de Oostkantons, nadat de middenvelder eerder voor Zaragoza, Espanyol, Murcia en de jeugdploegen van Real Madrid had gevoetbald. Aan de Kehrweg ontpopte de Spanjaard zich tot publiekslieveling en sterkhouder. In 181 duels voor Eupen scoorde hij 36 keer en gaf hij 26 assists. Dit seizoen was hij goed voor acht goals en vijf assists.

Gisterenavond al konden supporters persoonlijk afscheid nemen van, of op de foto met Garcia in het supporterslokaal Café Penalty. Morgenvoormiddag kunnen de Eupense fans hem aan het werk zien op zijn laatste open training. In de thuismatch tegen STVV zaterdagavond draagt Garcia voor het laatste het shirt van de Panda’s.

Bron: Belga