Vrouw verantwoordelijk voor lock-out in scholen in Colorado is dood

Vrouw verantwoordelijk voor lock-out in scholen in Colorado is dood
Vrouw verantwoordelijk voor lock-out in scholen in Colorado is dood

De 18-jarige vrouw die gezocht werd door de politie omdat ze had gedreigd met geweld op scholen in de staat Colorado, is dood aangetroffen aan Mount Evans, in de buurt van de stad Denver. Ze overleed aan zichzelf toegebrachte verwondingen, zo meldden lokale media op basis van bronnen bij de politie. In Colorado werden tientallen scholen – met in totaal zowat 500.000 studenten – dinsdagnamiddag uit voorzorg in lock-out geplaatst na een volgens de politie “geloofwaardige dreiging”. De politie van Jefferson County en de FBI verklaarden dat een 18-jarige vrouw de dag voordien naar Colorado was gereisd, dreigementen had geuit en zou hebben geprobeerd om wapens te kopen. Sol Pais “is gewapend en wordt beschouwd als extreem gevaarlijk”, aldus de politie. Ze zou geobsedeerd zijn geweest over het bloedbad op Columbine High School in 1999.

Een grootschalige zoekactie naar de vrouw eindigde woensdagvoormiddag lokale tijd. Ze werd naakt en met een wapen gespot in de bossen bij Echo Lake, aan de voet van Mount Evans in de Rocky Mountains.

De FBI tweette dat het gevaar is geweken. Amerikaanse media meldden op basis van politiebronnen dat de vrouw overleed aan zichzelf toegebrachte verwondingen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be

Bron: Belga