Sam Bennett behaalt tweede ritzege op rij in Ronde van Turkije

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft vandaag zijn tweede opeenvolgende ritzege geboekt in de wielerronde van Turkije (WorldTour). Bennett haalde het na 183,3 km van Tekirdag naar Eceabat in een sprint bergop. In de laatste honderden meters remonteerde hij nog zijn weggereden Oostenrijkse teamgenoot Lukas Pöstlberger. Felix Grossschartner, nog een Oostenrijker van Bora, werd tweede voor de Colombiaan Jhonatan Restrepo (Manzana Postobon).

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) toonde zich in de finale van deze tweede rit maar eindigde uiteindelijk pas als zeventiende, op 9 seconden van Bennett.

Een groep van zeven, met daarbij Thimo Willems (Sport Vlaanderen-Baloise), tekende voor de vlucht van de dag. Ze reden 4,5 minuten voorsprong bij elkaar maar op 25 km van de streep werden de laatste aanvallers gegrepen en was de hergroepering een feit. Willems hield aan de ontsnapping wel de bergtrui aan over.

Morgen legt het peloton 122,6 km af van Canakkale naar Edremit. Halfweg het parcours ligt een beklimming van derde categorie. De Ronde van Turkije eindigt zondag in Istanboel.

bron: Belga