Goffin haalt de derde ronde van ATP Monte Carlo niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 21) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo (gravel/5.207.405 euro). De 28-jarige Luikenaar, het zestiende reekshoofd, verloor het na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 6-4) van de Serviër Dusan Lajovic (ATP 48). In de derde ronde wacht voor Lajovic een duel met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5), het vierde reekshoofd, die in zijn duel van de tweede ronde in twee sets (6-1 en 6-4) te sterk voor de Slovaak Martin Klizan (ATP 50).

Goffin had flink wat punten te verdedigen in Monaco, want vorig jaar bereikte de Belgische nummer één de kwartfinales in het prinsdom, waar hij verloor van Grigor Dimitrov. In 2017 haalde hij er zelfs de laatste vier.

Hij was de enige Belg op de tabel van de Rolex Monte Carlo Masters. Aan de zijde van de Fransman Lucas Pouille nam hij ook deel aan het dubbelspel in Monaco. Zij verloren gisteren hun eerste ronde tegen de Braziliaan Marcelo Demoliner en de Rus Daniil Medvedev.

bron: Belga