Bondsparket vervolgt RSC Anderlecht voor spreekkoren tegen Club Brugge

Bondsparket vervolgt RSC Anderlecht voor spreekkoren tegen Club Brugge

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt RSC Anderlecht voor discriminerende gezangen in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge op 4 april. Paars-wit riskeert een boete van 4.000 euro, zo bevestigde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez vandaag een bericht van Het Nieuwsblad. Bondsprocureur Kris Wagner daagt RSC Anderlecht meteen voor de Geschillencommissie, die zich op een nog nader te bepalen tijdstip over de feiten moet buigen. Bij de oproeping voegde hij ook meteen een stafvordering van 4.000 euro.

De vervolging gebeurt op basis van het verslag van de match delegate in de topper tussen Anderlecht en Club (2-3). Die hoorde de thuisfans in het Constant Vanden Stockstadion onder meer de leuze “Alle boeren zijn homo’s” scanderen en maakte daarvan melding in zijn rapport.

Er hangt paars-wit ook nog een zware straf boven het hoofd voor de supportersincidenten van afgelopen vrijdag in Luik. De Clasico tegen Standard moest daar bij een 2-0 stand na een halfuur voetbal gestaakt worden.

bron: Belga