Volgt deze Vlaamse actrice Gert op als baasje van Samson?

Belga / Filip De Smet

Nu Gert aangekondigd heeft dat hij niet langer het baasje is van Samson, wordt volop gespeculeerd wie zijn opvolger zal zijn. Volgens TV Familie zou dat wel eens een bekende, Vlaamse actrice kunnen zijn.

Dertig jaar lang speelde Gert Verhulst (51) het trouwe baasje van de populairste hond van het land. Zijn afscheid kwam bij vele fans hard aan, en dus was het geen verrassing dat de ‘Samson & Gert’-afscheidsshows na amper één dag uitverkocht waren.

Zoektocht naar nieuwe Gert

Maar het leven gaat door, en dus heeft Samson een nieuw baasje nodig. De kans bestaat dat er een zoektocht naar de nieuwe Gert op tv komt. “Het zou mij niet verbazen als er op tv een zoektocht naar de nieuwe Gert zal komen. Een slimme marketingstrategie. Dat zag je met K3 ook, toen ze een grote tv-zoektocht organiseerden. Als dat in het najaar op tv komt, leidt dat tot extra aandacht voor de afscheidsshows van ‘Samson en Gert’. Trouwens, misschien worden de andere personages ook verjongd”, vertelt een marketingdeskundige in een Nederlandse krant.

Vlaamse actrice

Toch wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat het nieuwe baasje van Samson al gekozen werd. En telkens dezelfde naam wordt genoemd: Ruth Beeckmans. De 37-jarige actrice speelde onder meer mee in het sketchprogramma ‘Wat als?’ en in de tragikomische televisieserie ‘Studio Tarara’.

Maar ze vertolkte vooral ook de rol van Angèle, een nichtje van Alberto Vermicelli, in de kerstshow van ‘Samson & Gert’. Zeker is het niet, en ook Studio 100 noemt nog geen namen, maar de kans is groot dat we het te weten komen tijdens de eerste afscheidsshow op 21 december.