Reünie van de Spice Girls komt in gevaar na onthullingen Mel B

Foto AFP / E. Scheidemann

Met rasse schreden naderen we de Spice Girls Reunion Tour, die op 24 mei van start zou moeten gaan. Een vriendinnengroep zijn ze al lang niet meer, maar na de recente onthullingen van Mel B zou de sfeer een nieuwe dieptepunt bereikt hebben.

Dit jaar maakten de Spice Girls bekend dat ze weer bij elkaar zouden komen voor een tour door Engeland. Fans werden wild en de shows waren binnen enkele minuten uitverkocht. Genoeg reden om er een wereldtour achteraan te plakken, volgens de zanggroep. Deze is nu echter definitief van de baan. De hel brak los toen Mel B onthulde dat ze in het verleden seks had met collega Geri Halliwell, beter bekend als Ginger Spice. 

Mel B verklaarde een affaire te hebben gehad met collega Ginger Spice                                                                                                    Foto AFP / G. DeGuire

Hoewel Halliwell kwaad ontkende en stelde dat “deze leugen” de komende concertreeks niet in de weg zou staan, lijkt het tegendeel waar.  Mel B is op haar beurt boos, omdat ze door Geri voor leugenaar is uitgemaakt. “Alsof hun geschiedenis wordt uitgewist”, aldus een insider. De twee hebben volgens ingewijden sindsdien geen woord meer uitgewisseld.

Wereldtour afgelast

Een gênante situatie, die erin heeft geresulteerd dat de wereldtournee van de Spice Girls – die van start zou gaan als de Britse tour op 15 juni eindigt met drie uitverkochte concerten in Wembley – nu definitief van de baan is.

Geri, Mel B, MEL C en EMMA hadden serieuze plannen voor concerten in Amerika, Australië en Azië, maar de onrust binnen de band is zó groot, dat de vrouwen zelfs hebben overwogen om ook de Britse af te gelasten. Maar daar konden ze vanwege hun contract echt niet meer onderuit.

Maar dat het goed hommeles is, bleek ook eerder deze week weer toen Geri, Emma Bunton en Melanie Chisholm afzonderlijk van elkaar bij de studio arriveerden voor de eerste gezamenlijke repetities voor hun komende concertenreeks zonder Mel B. To be continued…