Bedenker Ketnet-reeks #LikeMe heeft nieuwe klacht aan zijn been

Foto VRT

In het onderzoek naar het vermeende seksueel misbruik door B.V.O., bedenker van de Ketnet-reeks #LikeMe, is een nieuwe klacht ingediend. “Hij zei dat ik er gewoon van moest genieten”, getuigt het slachtoffer in Het Nieuwsblad. B.V.O. ontkent opnieuw alle betrokkenheid.

L.B. uit Herentals was al een twintiger toen hij B.V.O. in 2014 leerde kennen in het pretpark Bobbejaanland. De 37-jarige choreograaf uit Boechout was daar met zijn dansschool voor een Halloweenoptreden. “Ik vond hem leuk”, zegt het slachtoffer aan Het Nieuwsblad. “Ik keek ook naar hem op omdat hij contact had met artiesten. Dat fascineerde mij. We chatten in die periode veel via Facebook. Daar vroeg hij om naar speciale chatboxen voor homo’s te gaan. Om te testen of ik ook homo was.”

“Telkens ik zei dat hij te ver ging, begon hij me te kleineren en noemde hij me een mietje. Eind 2014 vroeg hij een foto van mijn geslachtsdeel te sturen.” Dat deed de jongeman ook. “Ik vond dat hij te ver ging, maar anderzijds vond ik hem leuk en wilde ik hem niet zomaar blokkeren, ook omdat die job in Bobbejaanland veel voor me betekende.”

Op bezoek

In het voorjaar van 2015 ging L.B. uiteindelijk in op een uitnodiging om bij V.O. thuis langs te komen. “Ik had de boot lang afgehouden, maar toen ik op een avond een tijdje moest wachten op mijn trein naar Herentals, dacht ik snel even langs te gaan. Dan zou dat ook van de baan zijn.”

Aangekomen in Boechout werd het slachtoffer naar eigen zeggen bijna onmiddellijk aan­gerand. “Hij zei dat mijn broek te hoog zat en maakte mijn riem los. Voor ik het besefte, zat hij aan mijn geslachtsdeel. Ik stond aan de grond genageld.”

In Het Nieuwsblad staat dat hij hem aanmaande om te stoppen. “Ik vond het niet leuk. Maar hij zei dat ik er gewoon van moest genieten en hij begon mij te masturberen. Ik zei hem dat ik weg wilde. Uiteindelijk gaf hij me een tongzoen en ben ik kunnen vertrekken.”

L.B. deed nooit aangifte. “Ik was bang om mijn job te verliezen. Toen ik die alsnog verloor in 2016 wilde ik wel aangifte doen, maar hij kon me steeds overtuigen om niet naar de politie te stappen door zich plots heel lief te gedragen. Hij heeft me lang tegengehouden omdat hij een soort macht over me had. Maar ik wil dat de waarheid bekend is. Al zullen er ook mensen zijn die me niet geloven.”

Strafmaat

L.B. is niet van plan om een schadevergoeding te eisen. “Ik wil alleen dat hij een gepaste straf krijgt. Door hem heb ik een afkeer gekregen van mannen. Ik durf zelfs niet meer alleen met een man in één ruimte te zijn.”

B.V.O. werd begin deze maand opgepakt op verdenking van zedenfeiten met minderjarigen en een meerderjarige. Zijn advocaat Nick Heinen liet eerder al verstaan dat zijn cliënt de aanklachten betwist. “Dat geldt zeker ook voor deze feiten.”