Weerbericht – Nattigheid op komst

Het is dinsdagochtend droog met hoge wolken. Geleidelijk verschijnt er vanuit het zuidwesten ook meer lagere bewolking en vanaf de middag gaat het regenen in het zuidoosten van het land. Elders blijft het overwegend droog, al kunnen er links of rechts enkele buitjes ontstaan. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 of lokaal 17 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit oost tot zuidoost, ruimend naar het zuiden. Dat meldt het KMI. Komende nacht wordt het overwegend zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen. In het uiterste westen van het land blijft het mogelijk droog. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting of meestal uit zuid tot zuidoost.
Woensdag is het zwaarbewolkt met nu en dan wat lichte regen. Later verschijnen er opklaringen en wordt het overal droog. Het kwik klimt tot 15 of lokaal 16 graden. De wind is zwak uit meestal zuidelijke richtingen. Later wordt hij veranderlijk.
Donderdag wordt het zonnig met wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 15 graden in Hoog­-België en 20 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het oosten.

bron: Belga