Twitter buigt het hoofd voor Victor Campenaerts

door
Belga
Leestijd 2 min.

Victor Campenaerts kreeg na afloop van zijn geslaagde werelduurrecordpoging een massa aan positieve reacties op Twitter. Een greep uit alle felicitaties: Alex Dowsett (voormalig werelduurrecordhouder): "Serieus, dit is een rit van 55 km. Het was een plezier om naar te kijken en enorm verdiend. Waardig record en waardige recordhouder."

Thomas De Gendt (ploegmaat bij Lotto Soudal): "Proficiat Victor Campenaerts met het nieuwe werelduurrecord. Terwijl jij intussen poseert op foto's, ben ik al bezig met het te proberen breken."

Marc Sergeant (sportief manager Lotto Soudal): "Eén van de absolute hoogtepunten in mijn carrière als sportdirecteur! Proficiat Victor Campenaerts. Je plaats in de wielergeschiedenis is verdiend. Bedankt aan de staf van Lotto Soudal, de externe hulp, onze sponsors en Golazo voor de steun bij dit project!"

David Lappartient (UCI-voorzitter): "Proficiat aan Victor Campenaerts van Lotto Soudal voor het zetten van een nieuwe werelduurrecord. Met een afstand van 55,089 km zet hij een nieuwe mijlpaal neer."

Tom Van Damme (voorzitter Belgian Cycling): "Fantastisch! De prestatie van het jaar, atleet van het jaar! Prachtig werk ook van zijn team Lotto Soudal en Golazo."

Sep Vanmarcke (EF Education First): "Met de nodige spanning erg genoten van HET uur van Victor Campenaerts! Wat een specialist! Groot respect! Proficiat!"

Kevin De Weert (Performance Manager Lotto Soudal): "Dit is de tweede keer dat ik erbij ben wanneer sportgeschiedenis wordt geschreven (na zijn olympisch goud met Greg Van Avermaet in 2016, red.). Wat een ongelooflijk gevoel!"

Johan Museeuw (wielerlegende): "Proficiat! Wat een inspanning! Ben helemaal onder de indruk!"

Paul Van Den Bosch (wielercoach): "Niet tussen de allergrootste renners, neen, boven de allergrootsten! Proficiat Victor Campenaerts! Jij geeft aan 'focus op je sterke punten' een nieuwe dimensie. Ook met de steun van en denken aan Stig Broeckx. Zo mooi. Geniet van jullie pannenkoeken! Verdiend!"

Thibaut Courtois (doelman Rode Duivels): "Wat een prestatie, Victor Campenaerts! Trots een Belg te zijn."

Sven Nys (veldritkampioen): "Meer dan 55 km in 1 uur. Whauw! Victor Campenaerts, chapeau!"

Philippe Muyters (Vlaams minister van Sport): "Nieuwe werelduurrecordhouder! Victor Campenaerts. Wat. Een. Prestatie! Proficiat!"

bron: Belga