Sam Bennett toont snelle benen in openingsetappe

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft vandaag de eerste rit in de wielerronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam geschreven. Bennett toonde zich na 156,7 km tussen Istanboel en Tekirdag de beste in een massasprint voor de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) en de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal).

De etappe, met onderweg twee beklimmingen van derde categorie, werd gekleurd door een lange ontsnapping van zes renners, bij wie met Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise) een Belg. Zij reden kort na de start weg uit het peloton en verzamelden tot bijna vier minuten voorsprong. Op 22 km van het einde was de hergroepering een feit.

Morgen dient zich een nieuwe kans aan voor de sprinters. Dan legt het peloton 183,3 km af van Tekirdag naar Eceabat. Opnieuw staan er twee beklimmingen op het programma (van derde en tweede categorie) maar die liggen ver van de streep.

De Ronde van Turkije eindigt zondag in Istanboel. Dan kennen we de opvolger van de Spanjaard Eduard Prades, die er dit jaar niet bij is.

bron: Belga