Overwegend droog met regen in zuidoosten van het land

Deze namiddag is het overwegend droog met toenemende bewolking, in het zuidoosten van het land valt er daardoor wat regen. De maxima liggen tussen 10 en 18 graden. Vannacht wordt het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen en minima tussen 5 en 9 graden. Morgen begint bewolkt en klaart op in de namiddag, met hier en daar kans op een bui. Vanaf donderdag wordt het zonnig en warm, zo meldt het KMI. Deze namiddag wordt bewolkt met vooral in het zuidoosten van het land kans op lichte regen. Komende nacht blijft het bewolkt met kans op een lokale bui. Het westen van het land blijft waarschijnlijk helemaal droog.

Morgen begint betrokken op de meeste plaatsen met lage wolken, nevel of mogelijk mist. In de namiddag klaart het op maar het blijft overwegend zwaarbewolkt, met plaatselijk kans op een bui. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het noorden. Woensdagavond en -nacht wordt het helder of lichtbewolkt.

Voor donderdag verwacht het KMI een zonnige en warme dag, met maxima tussen 15 en 21 graden. Ook vrijdag zou een warme en zonnige dag worden, met maxima tot 21 of 22 graden bij een matige oostenwind.

Tijdens het paasweekend blijft het zonnig en warm, met maxima rond 22 of 23 graden in het centrum van het land, en 16 graden aan de kust.

bron: Belga