Clippers tekenen voor straffe comeback op bezoek bij Golden State

Clippers tekenen voor straffe comeback op bezoek bij Golden State
Clippers tekenen voor straffe comeback op bezoek bij Golden State

De Los Angeles Clippers hebben gisteravond in de NBA voor stuntwerk gezorgd op bezoek bij kampioen Golden State. De bezoekers slaagden erin een achterstand van 31 punten weg te werken en daarna alsnog de zege te pakken. Nooit eerder kon een team tijdens de play-offs zo’n achterstand goedmaken. De Clippers deden met hun straffe comeback beter dan stadsgenoot Lakers. In 1989 konden die in de halve finale tegen Seattle een achterstand van 29 punten alsnog ombuigen in een overwinning.

Golden State had zaterdag het eerste duel met 121-104 gewonnen en leek ook in de tweede wedstrijd op een vlotte overwinning af te stevenen. In het derde kwart bedroeg het verschil 31 punten maar de Clippers gaven zich niet gewonnen. Onder impuls van een ontketende Lou Williams (36 ptn, 11 ass) gingen de bezoekers alsnog op en over de tweevoudige titelverdediger.

Voor Golden State was het een echte baalavond want ze verloren ook al vroeg in de wedstrijd DeMarcus Cousins met een dijblessure. Het is afwachten op de resultaten van een mri om de ernst van de kwetsuur in te schatten. Cousins miste al een groot deel van het seizoen door een achillespeesblessure.

In de tweede wedstrijd van de avond versloeg Philadelphia voor eigen publiek Brooklyn met 145-123. De Australiër Ben Simmons (18 ptn, 12 ass, 10 rbs) en Joel Embiid waren de drijvende krachten bij de Sixers, die het eerste duel tegen de Nets met 102-111 hadden verloren.

bron: Belga