Champions League - Ajax evenaart en overtreft doelpuntenrecords

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ajax heeft dinsdagavond tijdens de return in Turijn tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League een doelpuntenrecord overtroffen en geëvenaard. De 1-2 van Matthijs de Ligt betekende het 32e doelpunt van dit seizoen in de Champions League. Daarmee overtrof Ajax het Europese clubrecord uit 1979-1980, toen het de halve finales van de Europa Cup 1 haalde. De Amsterdammers boekten dat jaar grote zeges op onder meer HJK Helsinki (twee keer 8-1) en Omonia Nicosia (10-0).

De huidige ploeg, onder leiding van trainer Erik ten Hag, begon in juli vorig jaar in de tweede voorronde van de Champions League. Op weg naar het hoofdtoernooi scoorde Ajax dertien keer. In de zes groepswedstrijden en de duels met Real Madrid in de achtste finales maakten de Amsterdammers zestien doelpunten. Na de 1-1 in het eerste duel scoorde Donny van de Beek en De Ligt in de return.

Ajax evenaarde ook een ander clubrecord. De ploeg van Ten Hag maakte in alle competities bij elkaar nu al 155 doelpunten, evenveel als in het seizoen 2009-2010 met Luis Suárez als topschutter.

bron: Belga