Anderlecht beëindigt samenwerking met Fred Rutten

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlander Fred Rutten (56) is geen coach meer van RSC Anderlecht. De samenwerking is in onderling overleg stopgezet. Dat maakte de recordkampioen vandaag bekend. "De sportieve directie van RSC Anderlecht, vertegenwoordigd door Michael Verschueren en Frank Arnesen, en Fred Rutten hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Na drie dagen overleg tussen sportieve directie en coach heeft Fred Rutten beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van RSC Anderlecht volgend seizoen. Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten", luidt het in een verklaring op de website van paars-wit.

"De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden", stelt technisch directeur Frank Arnesen. "We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière."

Fred Rutten werd door Anderlecht op 6 januari aangesteld als nieuwe trainer, in opvolging van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck. Hij bezorgde de club een ticket voor play-off 1 maar daarin konden de Brusselaars na vier wedstrijden nog geen enkel punt pakken. Vorige week vrijdag volgde een nieuw dieptepunt toen supporters van Anderlecht de wedstrijd op het veld van Standard verstoorden met vuurpijlen. De match werd na een half uur bij een 2-0 voorsprong voor Standard stilgelegd.

bron: Belga