Veel verkeersboetes blijven onbetaald door nieuw systeem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mensen die hardnekkig weigeren hun verkeersboetes te betalen lijken daar nog mee weg te komen. Het nieuwe computersysteem dat ervoor moest zorgen dat wanbetalers automatisch een bevel tot betaling krijgen werkt nog altijd niet, meldt VTM NIEUWS. Vorig jaar zijn in ons land vijf miljoen boetes verstuurd, een record dankzij het nieuwe computersysteem dat alles automatisch verwerkt en een jaar geleden werd voorgesteld.

Wie een boete heeft, krijgt eerst een onmiddellijke inning. Wie dan niet betaalt, ontvangt een minnelijke schikking en dan normaal een bevel tot betaling. Dat zou zo moeten zijn sinds maart vorig jaar, toen boetes geautomatiseerd werden, maar dat bevel tot betaling is nog niet in orde.

"Het systeem moest er inderdaad al sneller zijn", zegt Edward Landtsheere, woordvoerder van FOD Justitie, aan VTM NIEUWS. "Maar we wilden ook zeker zijn: we hadden technische uitdagingen, maar die zijn nu achter de rug. Ik kan niet melden wanneer het volledig in orde zal zijn, maar we zullen met pilootprojecten beginnen."

Justitie maakt zich sterk dat geen enkele boete zal verjaren, aldus nog VTM NIEUWS.

bron: Belga