Trump zamelde sinds begin dit jaar al 30 miljoen dollar in voor herverkiezing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor de campagne van de herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump is volgens de media in de VS sinds begin dit jaar al meer dan 30 miljoen dollar ingezameld. Daarmee heeft Trump alvast op financieel vlak een voorsprong genomen op zijn Democratische uitdagers. De Republikeinse leider heeft nu in totaal al meer dan 40 miljoen dollar (35,4 miljoen euro) bijeengesprokkeld. Bijna alle donaties voor het Trump-kamp bedroegen in het eerste kwartaal van dit jaar 200 dollar of minder, aldus de media onder aanhaling van de organisatoren van de campagne.

In de race om de Democratische kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2020 hebben volgens CNN de onafhankelijke senator Bernie Sanders (ruim 18 miljoen dollar) en de Californische senatrice Kamala Harris (ongeveer 12 miljoen dollar) in het eerste kwartaal van het jaar samen ongeveer evenveel schenkingen binnengehaald als Trump alleen.

De voorverkiezingen, waarbij de Democraten bepalen wie hun kandidaat voor het presidentschap wordt in november 2020, beginnen pas volgend jaar.

Bron: Belga