Strengere fouillering bij volgende thuiswedstrijd RSC Anderlecht

Strengere fouillering bij volgende thuiswedstrijd RSC Anderlecht

Bij de volgende thuiswedstrijd van RSC Anderlecht, zondag tegen AA Gent, zal er strenger gefouilleerd worden en zal er bijzondere aandacht zijn voor de identificatie van mogelijke overtreders die ervoor zorgden dat de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht van vorige vrijdag werd opgeschort. De gemeente Anderlecht en de politiezone Brussel Zuid hebben dat vandaag beslist op een veiligheidsvergadering. De politie en de gemeente willen bij de volgende wedstrijd de veiligheid van zowel de supporters als de buurtbewoners rond het Astridpark verzekeren. Hoeveel politie- en bewakingsagenten er worden ingezet rond het stadion wordt uit voorzorg niet gepreciseerd.

Het is wel duidelijk dat er strenger gefouilleerd zal worden aan de ingangen van het stadion en dat er ook geprobeerd zal worden om de mogelijke onruststokers te identificeren die ervoor zorgden dat de match tegen Standard werd gestaakt.

“Zowel de club, de politie als de gemeente zullen alle nodige maatregelen treffen om onze supporters in goede en veilige omstandigheden te kunnen ontvangen”, meldt de gemeente Anderlecht. “Een klein aantal overtreders horen niet de wedstrijd te verpesten voor alle andere aanwezigen.”

In de komende dagen zullen de politiezone Brussel Zuid en de politie van Luik nauw samenwerken om overtreders verder te identificeren.

bron: Belga