Goffin blijft 21e op ATP-ranking, Coppejans maakt sprongetje

Goffin blijft 21e op ATP-ranking

Er vallen vandaag weinig verschuivingen te noteren in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. In de top twintig beweegt er niets en ook David Goffin behoudt zijn 21e plaats. Kimmer Coppejans maakt door zijn halve finale op het Challenger in Murcia wel een sprongetje. De meeste toppers kwamen vorige week niet in actie om krachten te sparen voor het Masters 1.000 toernooi van Monte Carlo. Dat vertaalt zich in een status-quo bovenaan de ATP-ranking. De Serviër Novak Djokovic blijft de nummer 1 voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Duitser Alexander Zverev. Die laatste trad wel aan op het toernooi van Marrakesh maar werd er al in de tweede ronde uitgeschakeld.

De eindzege op het Marokkaanse graveltoernooi ging naar de Fransman Benoit Paire. Die stijgt vandaag 26 plaatsen en belandt op nummer 43. Vier plaatsen lager staat de Chileen Cristian Garin. Ook die klimt, na zijn overwinning in Houston, 26 posities.

Kimmer Coppejans stootte afgelopen week door tot de laatste vier op het graveltoernooi van Murcia. Op de ranking stijgt hij van 196 naar 181. Hij is daarmee wel nog steeds de vierde Belg na Goffin (21e), Ruben Bemelmans (167e, -4) en Arthur De Greef (177, -1).

bron: Belga