Sven Ornelis biedt excuses aan scheidsrechter aan: “Emoties van een supporter”

Instagram / @svenornelis

Radiopresentator Sven Ornelis heeft zijn excuses aangeboden aan scheidsrechter Alexandre Boucaut voor de stevige tweets die hij over hem de wereld in gestuurd heeft. “Dergelijke tweets helpen het voetbal niet. Dat besef ik”, klinkt het.

Zondag stond dé match van het seizoen op het programma. Titelkandidaat Racing Genk speelde in eigen huis tegen achtervolger Club Brugge. De Genkies wonnen met 3-1, maar er was heel wat te doen rond de penalty die de thuisploeg kreeg toen het 1-1 stond. Heel wat mensen vonden dat Brugge-verdediger Mechele de bal niet opzettelijk had geraakt met de arm, maar volgens de nieuwe regels was het handspel en dus strafschop.

“Onbekwaam en corrupt”

Zo oordeelde ook scheidsrechter Alexandre Boucaut, die vervolgens door Ornelis “onbekwaam, blind en corrupt” bevonden werd. Zijn uitlatingen op Twitter vielen niet in goede aarde bij zijn 191.000 volgers. Zo werd hij onder meer uitgescholden voor “dikke boulet”, “belachelijke aap”, “populist” en “amokmaker”.

Maandagnamiddag excuseerde de 45-jarige JOE-presentator zich voor zijn twittergedrag. “Na mijn tweets van gisteren wil ik mijn excuses aanbieden aan de scheidsrechter. Hem corrupt noemen was niet OK. Emoties van een supporter. Maar helpt het voetbal niet. Dat besef ik”, klinkt het.