The Masters golf – Molinari leidt na derde ronde, Woods rukt op naar tweede plaats

The Masters golf - Molinari leidt na derde ronde

De Italiaan Francesco Molinari heeft de leiding ingepalmd op de Masters, het eerste major golftoernooi van het seizoen. De 36-jarige uit Turijn noteerde op de Augusta National golfbaan een foutloos parcours van 66 slagen, waarmee hij met achttien holes te spelen nu twee slagen voorsprong telt op de Amerikanen Tony Finau en Tiger Woods. Molinari, die vorig jaar zijn beste seizoen uit zijn loopbaan neerzette met onder meer winst in de Open Champiosnhip, zijn eerste overwinning in een major, lukte een derde ronde van zes onder par, nadat hij op dag twee ook al een foutloze scorekaart afleverde van 67 slagen. Hij heeft een totaalscore van dertien onder par.
Woods, die aan zijn twintigste Mastersdeelname toe is en zich vier keer de beste toonde, putte op dag drie zes birdies weg en liet zich betrappen op een foutje. Zijn landgenoot Finau zette met een ronde van 64 slagen de beste score van de dag neer. De 29-jarige, die vorig jaar tiende werd, kon nog nooit proeven van een overwinning in een majortoernooi.
Op drie slagen volgt de Amerikaan Brooks Koepka, die met winst een vierde majortitel in 22 maanden op zijn naam kan schrijven.

bron: Belga