Parijs-Roubaix - Vanmarcke baalt enorm na pech in finale: "Het is me niet gegund"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sep Vanmarcke strandde net naast het podium in Roubaix met een vierde plaats. "Ik ben zwaar ontgoocheld", sprak de kopman van EF Education First na afloop. "Zonder pech rijden ze me er niet af." Vanmarcke tekende na zijn zware valpartij in de E3 Harelbeke voor een tiende plaats in Roubaix, zo sprak hij vooraf. Maar na zijn sterke wedstrijd zondag oordeelde hij anders en reageerde hij bijzonder ontgoocheld. "Ik reed een heel goede koers, voelde me enorme sterk en dan krijg je in de finale af te rekenen met pech", legde hij uit in tranen. "Mijn derailleur blokkeerde achteraan, waardoor ik niet meer kon schakelen en op mijn zwaarste verzet moest rijden, zeker 10 km. Dan ga je kapot. Op Carrefour de l'Arbre kon ik nog net standhouden, maar je benen gaan dood dan. Toen ze demarreerden, moest ik hen laten rijden. Dat is verschrikkelijk, want ik had de benen. Zonder die pech rijden ze me er nooit af."

Hij wisselde nog van fiets. "Ik reed dan nog voor een ereplaats, maar ik had het daarvoor anders in mijn gedachten. Ik had de benen om te sprinten, maar plots doe je dat niet meer. Ik zou niet ver van de zege geweest zijn."

Troosteloos was hij dus, terwijl het eigenlijk een half mirakel is dat hij met zijn pijnlijke knie überhaupt de start haalde van de Ronde en Roubaix. "De voorbije weken ben ik fysiek en mentaal door de hel gegaan. Vorige week verraste ik mezelf dan in de Ronde en dan groeide de hoop. Ik heb keihard gewerkt om hier nog goed te zijn en dan nekt zo'n derailleur je. Spijtig. Het is hier altijd iets in Roubaix."

bron: Belga