NBA - Kampioen Golden State begint foutloos aan play-offs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Golden State heeft de play-offs in de NBA ingezet met een vlotte thuisoverwinning tegen de LA Clippers. Onder aanvoering van Stephen Curry (38 ptn, 15 rbs) won de titelverdediger zaterdagavond voor eigen publiek in het Californische Oakland met 121-104. Kevin Durant was goed voor 23 punten.

Maandagavond spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in de Oracle Arena. Wie het eerst vier keer wint, stoot door.

Nog in de eerste ronde van de Western Conference verloor Denver, dat de reguliere competitie als tweede (na Golden State) had beëindigd, met 96-101 van San Antonio. DeMar DeRozan liet met 18 punten en 12 rebounds de beste cijfers optekenen bij de Spurs. Gary Harris scoorde 20 punten voor de verliezende Nuggets, die dinsdagavond opnieuw mogen thuisspelen.

Toronto en Philadelphia namen een valse start in de play-offs van de Eastern Conference. De Raptors, tweede in het reguliere seizoen na Milwaukee, verloren zaterdagavond met 101-104 van Orlando. D.J. Augustin was met 25 punten, waaronder een driepunter kort voor het einde, de man bij Magic.

De Sixers gingen thuis onderuit tegen Brooklyn. Hoewel Jimmy Butler (36 ptn) en Joel Embiid (22 ptn, 15 rbs) op de afspraak waren, bleken de Nets met 102-111 te sterk. D'Angelo Russell was met 26 punten de meest productieve bezoeker.

bron: Belga