Leuven Innovation Beer Festival krijgt 1.400 bezoekers over de vloer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het Leuven Innovation Beer Festival heeft dit weekend circa 1.400 bezoekers over de vloer gekregen. Dat is iets meer dan bij de vorige editie. De bezoekers konden de brouwsels proeven van 15 ambachtelijke brouwers van over de hele wereld die het experiment en vernieuwing niet schuwden. Brouwerij Hof ten Dormaal uit Haacht organiseerde voor het vijfde jaar op rij het bierfestival in De Hoorn aan de Vaartkom in Leuven. Veel aandacht was er onder meer voor de brouwers van Lammin Sahti, een typisch Fins bier dat nergens anders gebrouwen wordt. "Het is een bier dat slechts een week houdbaar is omdat het onder het kookpunt gebrouwen wordt. Heel speciaal is dat het brouwsel in contact gebracht wordt met takken van jeneverbessen die voor een speciale, eerder zoete smaak zorgen", aldus André Janssens van Hof ten Dormaal. Er waren ook brouwerijen aanwezig uit Oekraïne, de VS ... De Zwitserse brouwerij 'A tue-tête' verwerkt onder meer groenten en pitten in hun bieren.

"Tijdens dit bierfestival kon je met kleine glaasjes bier proeven. We willen daarmee de mythe uit de wereld helpen dat je bier drinkt om op een goedkope manier zat te worden en wijn daarentegen de lekkere godendrank is. Bierbrouwers hebben immers veel meer dan wijnbouwers mogelijkheden om smaak te geven aan hun drank. Terwijl een wijnbouwer het moet doen met de zon, soorten druiven en vaten, heeft de bierbrouwer de keuze uit vele soorten granen, hop, kruiden, fruit, houtsoorten ... Dat biedt enorme mogelijkheden om te variëren in smaken", aldus Janssens.

Het Leuven Innovation Beer Festival vormde het eerste van drie weekends die in Leuven in het teken staan van bier. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 staat de tweede editie van Food & Hops op het programma, dat bier, gastronomie en ambachten samenbrengt. Afsluiter is het Zythos Bierfestival in de Brabanthal op zaterdag 27 en zondag 28 april. Het is een van de grootste bierfestivals in Europa met ook dit jaar weer meer dan 100 brouwerijen en bierfirma's die samen meer dan 500 verschillende bieren presenteren.

bron: Belga