Juventus moet titelfeest uitstellen na nederlaag tegen SPAL

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nog geen achtste landstitel op rij voor Juventus. De Oude Dame heeft op de 32e speeldag in de Italiaanse Serie A met 2-1 verloren op bezoek bij het bescheiden SPAL en daardoor moet het titelfeest nog even uitgesteld worden. Juventus had in Ferrara minstens een gelijkspel nodig. Ondanks de nederlaag heeft Juve nog steeds een voorsprong van twintig punten op het Napoli van Dries Mertens, dat morgen nog op bezoek gaat bij Chievo Verona. De Napolitanen moeten dan winnen, anders is de 35e Scudetto van Juventus toch nog dit weekend een feit. Zo niet, wacht Juventus komende zaterdag een nieuwe kans met een thuiswedstrijd tegen Fiorentina.

Coach Massimiliano Allegri dacht het zich te kunnen permitteren zijn beste speler voor de titelmatch thuis te laten. Cristiano Ronaldo werd zo gespaard voor de return in de kwartfinales van de Champions League, komende week in eigen huis tegen Ajax. De Oude Dame is nog niet klaar met de Amsterdammers, de heenwedstrijd eindigde woensdag in de ArenA op een 1-1 gelijkspel en daar kwam Juventus goed mee weg. Ronaldo is vorige zomer dan ook met één belangrijk doel naar Noord-Italië gehaald: winst in de Champions League, want daarin is Juventus sinds 1996 niet meer geslaagd.

Maar Juve heeft CR7 dus ook nodig om in Italië te kunnen winnen. Sensatie Moise Kean zorgde met een gelukje op het halfuur voor de 0-1, maar na de pauze speelden de bezoekers met vuur en incasseerden ze via Kevin Bonifazi (49.) en Sergio Floccari (74.) nog twee doelpunten en was de tweede nederlaag van het seizoen een feit.

Acht scudetto's op rij wordt ook een huzarenstukje dat nooit eerder werd voorgedaan in een van de vijf grootste competities in Europa. Momenteel staat de club uit Turijn op gelijke hoogte met het Franse Olympique Lyon, dat tussen 2002 en 2008 zeven keer op rij kampioen werd in Frankrijk. Juventus begon zijn zegereeks onder Antonio Conte in 2012, Allegri nam over in 2014 toen Conte Italiaans bondscoach werd. Verdedigers Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli zijn de enige twee spelers die er telkens bij waren, Leonardo Bonucci spendeerde één seizoen bij Milan en moet het zo met één titel minder stellen.

Bron: Belga